18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Szczupaczki w galarecie

Katarzyna Kreja
Fot. Katarzyna Kreja
Fot. Katarzyna Kreja
Zbliża się Boże Narodzenie. Prezentujemy kolejny przepis na świąteczną potrawę. Nadesłała go nam Aldona Morawska z Gręblina.

Bez karpia czy śledzi nie wyobrażamy sobie Świąt. Aldona Morawska proponuje szczupaczki w galarecie - równie wigilijną potrawę. - Mój mąż jest zapalonym wędkarzem i uwielbia ryby pod każdą postacią - mówi pani Aldona. - Moja 4-letnia córeczka Oliwia również lubi rybki a szczupaczki w galarecie są jej ulubionym daniem.

Szczupaczki w galarecie

Składniki:
1 kg szczupaka, pęczek włoszczyzny, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, 1 cytryna, 2 łyżki żelatyny.
Przygotowanie:
Rybę oczyścić, posolić, odstawić.
Włoszczyznę i przyprawy podgotować ok. 20 min. Do wywary dodać rybę. Całość gotować ok. 15 min. Następnie ułożyć na półmisku.
Do wywaru dodać rozpuszczoną żelatynę, zagotować.
Przyprawić do smaku cytryną i polać na rybę.
Udekorować groszkiem, cytryną, jajkiem i marchewką.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto