Jakie rodzaje pizzy możesz dostać w pizzeriach w Gdyni?
Pizza rzymska
To rodzaj pizzy posiadający chrupiące ciasto i większą ilość dodatków. Najczęściej są to: świeże zioła, szynka parmeńska, pieczarki, oliwki, mozzarella, pomidory. W trakcie wyrabiania ciasta dodawana jest woda w mniejszej ilości i odrobina tłuszczu. Ten rodzaj pizzy wypiekany jest w nieco niższej temperaturze, w 350 stopniach, w czasie około 3 minut. Na pewno znajdziesz ją w pizzeriach w Gdyni.
To warto wiedzieć
Pizza sycylijska
Pizza sycylijska występuje w postaci puszystego, wyrośniętego placka. Na początku jej istnienia był to posiłek stworzony dla robotników. Zazwyczaj nie znajdziemy na niej sosu pomidorowego, choć czasami jest on dodawany. Dodatkami do niej są: karczochy, cebula, filety z sardeli, pesto, ser, oregano, które są zapiekane w cieście. Sprawdź w katalogu firm, które pizzerie w Gdyni ją serwują.
Nie widzisz tu swojej ulubionej pizzerii w Gdyni? Daj znać jej właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.
Twoja wizytówka w Katalogu Firm
Docieraj do 3,7 mln użytkowników naszych serwisów dziennie
Szukasz dalej? Kliknij i sprawdź wszystkie pizzerie w Gdyni
Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!
Te rzeczy mogą się przydać w Twojej kuchni
Najdziwniejsze dodatki do pizzy
Pizza jest bardzo popularna i wpasowała się w niemal każdą kuchnię. Poddana została jednak różnym modyfikacjom i zyskała nowe, czasem zaskakujące oblicze. Dodatki spotykane w najdalszych zakątkach globu mogą być zadziwiające.
Oto niektóre z nich:
- ziemniaki
- ostrygi
- mięso mielone
- czekolada
Przekonaj się jakie najdziwniejsze dodatki używane są w pizzeriach w Gdyni. Odwiedź wybrane miejsca.
Uprawa warzyw w czerwcu - bez tego nie będzie dobrych zbiorów
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?