Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zupa grzybowa z ziołami pani Ireny

Hubert Bierndgarski
Ponieważ jest sezon na grzyby poprosiliśmy panią Irenę Kapustę z Koła Gospodyń Wiejskich z Czystej o przepis na pyszną zupę grzybową. - Najpierw, najlepiej na kości ze schabu przygotowujemy wywar mięsno-warzywny - ...

Ponieważ jest sezon na grzyby poprosiliśmy panią Irenę Kapustę z Koła Gospodyń Wiejskich z Czystej o przepis na pyszną zupę grzybową.

- Najpierw, najlepiej na kości ze schabu przygotowujemy wywar mięsno-warzywny - mówi pani Irena. - Do wywaru wrzucamy dodatkowo marchewkę, seler, porę, pietruszkę i inne warzywa jeżeli ktoś lubi. Z wygotowanej kości wybieramy również mięso. Po zagotowaniu i odcedzeniu wywaru dodajemy grzyby suszone i świeże. Na dwa litry wywaru można dodać około 10 deko grzybów suszonych i około 35 deko grzybów świeżych.

Do gotującej się zupy dodajemy później zioła: oregano estragon, szałwię i miętę. Na koniec zabielamy śmietaną i zagęszczany łyżką mąki. Całość doprawiamy do smaku.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto