Do przyrządzenia smacznych ciasteczek z masła orzechowego potrzebujesz ½ szklanki masła orzechowego z kawałkami orzechów, 1 jajka, 1¼ szklanki płatków owsianych bezglutenowych, a także ½ łyżki brązowego cukru i ½ łyżeczki sody oczyszczonej. Należy połączyć ze sobą składniki i wymieszać. Piekarnik trzeba nagrzać do 180°C, a dwie blachy do pieczenia pokryć pergaminem. Dwie kulki uformowane z ciasta umieść na blasze i lekko spłaszcz. Ciasteczka należy piec przez 8 minut lub do ich lekkiego zbrązowienia.
Najlepsze produkty spożywcze dla kobiet 40+
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?