Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wigilijna zupa migdałowa

Składniki:

100 g migdałów
100 g...
fot. https://pixabay.com

Boże Narodzenie 2019. Jakie owoce i warzywa na świąteczny stół? [TOP 10 potraw]

Wigilijna zupa migdałowaSkładniki: 100 g migdałów 100 g ryżu litr mleka łyżeczka cukru lub miodu 1/2 łyżeczki cynamonu laska wanilii 50 g płatków migdałowych sól do smaku Sposób przygotowania Migdały obierz z łupin. Aby usunąć skórkę z migdałów, sparz je wrzątkiem. Odczekaj chwilę (ok. 10 minut). Następnie należy schłodzić je i odcedzić. Po chwili wystarczy nacisnąć kciukiem i palcem wskazującym na spiczastą część, a migdał sam wyskoczy ze skórki. Tak przygotowane migdały zmiel w elektrycznym młynku do kawy lub zmiksuj przy pomocy blendera na gruby pył. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu. Zagotuj mleko z dodatkiem zmielonych migdałów, wanilii, cukru/miodu i cynamonu. Dodaj ugotowany ryż oraz rodzynki i gotuj jeszcze przez 3 minuty.

Zobacz również

Zwycięstwo Stali Rzeszów nad Lechią Gdańsk

Zwycięstwo Stali Rzeszów nad Lechią Gdańsk

Światowy Dzień Tai Chi i Qi Gong w Częstochowie

Światowy Dzień Tai Chi i Qi Gong w Częstochowie

Polecamy

Pole w ogniu! To był celowy pożar, miał uchronić rośliny przed mrozem

Pole w ogniu! To był celowy pożar, miał uchronić rośliny przed mrozem

Podczas charytatywnej sztafety rowerowej na bulwarze zagra DJ Timoti

Podczas charytatywnej sztafety rowerowej na bulwarze zagra DJ Timoti

Wracają tramwaje wodne Żeglugi Gdańskiej. Kiedy popłyniemy do Helu?

Wracają tramwaje wodne Żeglugi Gdańskiej. Kiedy popłyniemy do Helu?