Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pierogi z grzybami 

Składniki:

3 szklanki mąki pszennej,...
fot. https://pixabay.com

Boże Narodzenie 2019. Jakie owoce i warzywa na świąteczny stół? [TOP 10 potraw]

Pierogi z grzybami Składniki: 3 szklanki mąki pszennej, ok. 1 szklanki letniej wody, 2 łyżki oleju. Składniki na farsz: 200 g sera żółtego, kilogram grzybów suszonych ( wcześniej trzeba je namoczyć) lub pieczarek, 3 średnie cebule, 3 łyżki oleju, 3 łyżki masła, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy Sposób przygotowania Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać starte na grubych oczkach pieczarki i chwilę poddusić, żeby woda częściowo odparowała. Pod koniec dodać masło, bułkę tartą, przyprawy i dokładnie wymieszać. Gdy farsz ostygnie, dodać pokrojony w kostkę ser żółty. Do przesianej mąki dodać olej i powoli, mieszając, wlewać wodę. Wyrobić ciasto na jednolitą elastyczną masę (cechą charakterystyczną dobrze wyrobionego ciasta są liczne pęcherzyki po jego przekrojeniu). Ciasto podzielić na porcje, rozwałkować i wykroić krążki. Do każdego nałożyć wystudzony farsz i ulepić pierogi. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować około 3 minut (od wypłynięcia).

Zobacz również

Potknięcia faworytów. Górnik włączył się do walki o mistrza [PODSUMOWANIE]

Potknięcia faworytów. Górnik włączył się do walki o mistrza [PODSUMOWANIE]

Wisła Kraków. Zrobili swoje, a teraz akcja finał Pucharu Polski rusza na dobre

Wisła Kraków. Zrobili swoje, a teraz akcja finał Pucharu Polski rusza na dobre

Polecamy

Droga leśna do plaży w Słajszewie będzie otwarta na prośbę mieszkańców

Droga leśna do plaży w Słajszewie będzie otwarta na prośbę mieszkańców

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać