18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasztet z cielęciny

Polecają panie z Koła Gospodyń...
fot. P.Konczyński

Kuchnia: przepisy pań z KGW - potrawy mięsne na każdą okazję

Pasztet z cielęciny Polecają panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Lasowicach Wielkich Składniki: 1/2 kg słoniny 1/2 kg cielęciny 6 jajek całych 3 ziela angielskie 3 liście laurowe sól i pieprz do smaku 2 dag grzybów (prawdziwki) 10 dag orzechów pistacjowych 4 lub 5 cebul Wykonanie: Przygotowanie dania rozpoczynamy od słoninki. Topimy ją w rondlu, następnie do roztopionej słoniny dodajemy cielęcinę, ziele angielskie i liść laurowy. Wszystko to dusimy w rondlu. Gdy mięso jest już miękkie, dodajemy sól i cebulę (4 lub 5). W tym czasie gotujemy prawdziwki, które po ugotowaniu kroimy w kostkę. Do uduszonego mięsa dodajemy 6 całych jaj i mielimy 3 razy. Doprawiamy wszystko do smaku, a jeżeli jest jeszcze za rzadkie, dokładamy trochę mąki ziemniaczanej dla zagęszczenia konsystencji. Do zmielonego farszu dodajemy grzyby i orzechy pistacjowe. Blaszki wykładamy cienko pokrojoną słoniną. Na to kładziemy masę na pasztet. Pieczemy 35 minut w 135 stopniach.

Zobacz również

Wizyta półkolonistów u poddębickich policjantów ZDJĘCIA

Wizyta półkolonistów u poddębickich policjantów ZDJĘCIA

Pierwsze ruchy transferowe w Zastalu Zielona Góra!

Pierwsze ruchy transferowe w Zastalu Zielona Góra!

Polecamy

Coraz mniej czasu na złożenie wniosków o dopłaty

Coraz mniej czasu na złożenie wniosków o dopłaty

Historia jak z filmu...Miss Polski była związana z gangsterem

Historia jak z filmu...Miss Polski była związana z gangsterem

Rada Miejska w Człuchowie uchwaliła powstanie Żłobka Miejskiego

Rada Miejska w Człuchowie uchwaliła powstanie Żłobka Miejskiego