Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ryba po kaszubsku
Poleca Anna Bogacz z Koła Gospodyń...
fot. Bartosz Cirocki

Ryby na różne sposoby: w zalewie, w cebuli i po dziemiańsku [PRZEPISY]

Ryba po kaszubskuPoleca Anna Bogacz z Koła Gospodyń Wiejskich w Łapinie Składniki 70 dkg filetów z dowolnej ryby 6 marchewek 3 pietruszki seler 4 cebule przecier pomidorowy woda 2 jajka bułka tarta sól pieprz Wykonanie Warzywa obieramy i płuczemy pod zimną wodą. Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starte warzywa wkładamy do garnka i podlewamy wodą, mniej więcej połową szklanki. Dusimy je pod przykryciem do chwili, aż zmiękną. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy ją na oleju do zarumienienia i dodajemy do reszty warzyw, następnie dodajemy przecier pomidorowy. Wszystko razem mieszamy. Filety z dowolnego gatunku ryby myjemy pod zimną wodą i czekamy, aż nieco obeschną. Potem rybę solimy i kroimy na mniejsze kawałki. Obtaczamy porcje w roztrzepanym jajku, obtaczamy w bułce i smażymy z obu stron.Przysmażone kawałki ryby układamy w miseczce, przekładając je na przemian przygotowanym farszem.

Zobacz również

Matura próbna z matematyki 2024. Dokładne omówienie arkusza. Zobacz wideo

Matura próbna z matematyki 2024. Dokładne omówienie arkusza. Zobacz wideo

Górnicy z Polski i świata na dawnej fotografii. Wyjątkowa prezentacja w Wieliczce

Górnicy z Polski i świata na dawnej fotografii. Wyjątkowa prezentacja w Wieliczce

Polecamy

Dymek z blanta, 7 tys. działek „prochów” i zaległe alimenty

Dymek z blanta, 7 tys. działek „prochów” i zaległe alimenty

Nie możesz przytyć? Oto najlepsze sposoby, aby zdrowo przybrać na wadze

Nie możesz przytyć? Oto najlepsze sposoby, aby zdrowo przybrać na wadze

Jak kochają się Polacy? Uwaga... Możesz się zdziwić!

Jak kochają się Polacy? Uwaga... Możesz się zdziwić!