3 z 7
Poprzednie
Następne
Majówka 2023. Najlepsze przepisy na grilla. Poznaj sposoby najpopularniejszych kucharzy na potrawy z grilla. Anna Starmach, Magda Gessler
Sałatka wiosenna Magdy Gessler
Składniki:
dwa pomidory
350 g mortadeli
korniszony wedle uznania
100 g cebuli czosnkowej
szczypiorek
papryka konserwowa wedle uznania
4 łyżki musztardy
ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
szczypta cukru
2 łyżki soku z cytryny
sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Pokrój cebulę w piórka. Przypraw ją solą i odstaw na kilka minut.
Pokrój ogórki, pomidory i paprykę w kostkę, a mortadelę w paseczki.
Przygotuj sos. Połącz ze sobą przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, musztardę, cukier, oliwę, sól i pieprz. Dodaj do sałatki i znowu wymieszaj.
Odstaw sałatkę do lodówki, by wszystkie składniki dobrze się „przegryzły”. Przed podaniem, posyp ją posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!
pysznosci.pl