Najlepsze przepisy wielkanocne: żurek, mazurek, babka, pasztet, pascha, sernik. Sprawdzone przepisy
Sałatka warzywna Jak zrobić pyszną sałatkę wiosenną na święta zdradza Joanna Płotka z Celbowa. Składniki: puszka soczewicy, puszka kukurydzy, ser feta, pół główki kapusty pekińskiej, pół ogórka świeżego, 1 jajko, 2-3 łyżki oliwy, sól i pierz do smaku. Sposób przyrządzania: Jajko ugotować na twardo i po ostudzeniu obrać ze skorupki. Ser feta, kapustę pekińską, ogórek i jajko pokroić w kostkę. Otworzyć puszki z kukurydzą i soczewicą i odsączyć. Wszystkie produkty wrzucić do jednej miski i delikatnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę. Gotową sałatkę wstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.